Informatie

Inschrijven
U kunt uw kinderen tot en met zondag 9 december 2019 inschrijven via het inschrijfformulier op de website.

Leeftijd
Kinderen moeten op 1 januari 2019 minimaal 6 jaar oud zijn om deel te mogen nemen aan het jeugdschaatsen. Dit heeft te maken met de ontwikkeling en de kracht van (te) jonge kinderen. Het jeugdschaatsen is bedoeld voor de kinderen van de basisschool; kinderen tot en met groep acht mogen worden ingeschreven.

Les en lestijden
De jeugdschaatslessen bestaan uit 11 lessen op de zaterdagmorgen van 09.55 uur tot 10.55 uur. De eerste les is (voorlopig) gepland op zaterdag 21 december. In de agenda op deze website ziet u precies wanneer er les is.

Kosten
De kosten voor het jeugdschaatsen bedragen € 65. Dit is voor tien lessen, inclusief diploma-schaatsen, de West-Frieslandtocht en een officieel diploma van de KNSB. Tevens zijn de kinderen tijdens de lessen verzekerd via de KNSB.

Lid van ijsclub
Om te kunnen deelnemen aan het jeugdschaatsen, dienen kinderen (of de ouders via een gezinspas) lid te worden van de ijsclub van Twisk, Opperdoes of Medemblik. Dit kan door, voor of na het inschrijven, met de desbetreffende ijsclub contact op te nemen (klik op de plaatsnaam voor de link naar de website).

Helm
Alle kinderen krijgen een helm in bruikleen. Deze is gratis, mits deze aan het einde van het seizoen weer ingeleverd wordt. Bij schade door ondeugdelijk gebruik of wanneer de helm niet wordt ingeleverd, zijn de kosten € 25.

Kunstijsbaan de Westfries
Bij gebrek aan vorst en natuurijs vinden de lessen meestal plaats op Kunstijsbaan de Westfries in Hoorn. Het adres is: Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn. U kunt parkeren op de parkeerplaats bij de IJsbaan; de kosten hiervoor zijn voor de eerste 4 uur gratis. Daarna volgt het gebruikelijke tarief. U moet wel aanmelden via een ParkeerApp of bij de automaat.

Let op: Er staan vaak lange rijen voor de parkeerautomaten i.v.m. het kentekenparkeren. Het kan prettig zijn een ParkeerApp op uw telefoon te installeren om de wachtrij te omzeilen.

Natuurijsbaan Radboud
We blijven hopen op een strenge winter met natuurijs! Het is immers geweldig om op de natuurijsbaan van IJsclub Radboud te kunnen schaatsen. U wordt hier natuurlijk door ons over geïnformeerd. Het adres is: Opperdoezerpad 2, 1671 NB Medemblik. U punt parkeren op het parkeerterrein bij de ijsbaan.

Schaatskeuze
De schaatskeuze is ontzettend belangrijk om de jeugdschaatslessen op een goede manier te kunnen volgen. Niet alle schaatsen zijn geschikt voor les; wij adviseren daarom om combinoren of easygliders aan te schaffen. Let er op dat de maat goed is! Te grote schaatsen geven niet voldoende steun. Als de schaatsen te klein zijn, krijgen de kinderen koude en zere voeten.

Combinoor: Het merendeel van de kinderen draagt combinoren. De combinoor heeft een sterke, stevige hoge kunststof schoen voor extra steun. Het ijzer is net zo laag als bij een lage noor. De schoen wordt vaak vast gezet door middel van veters en clipjes. Deze schaats is super stabiel en bovendien lekker warm om de voeten.
De Combinoor zijn ook verkrijgbaar in verstelbare schoenmaat.

Easyglider: Een goedkopere oplossing is de Easyglider. Nadeel van deze schaatsen is dat deze minder steun bieden aan de enkels. De kinderen kunnen hierbij het beste laarzen of een hoge schoen aantrekken, deze geven de meeste steun. Bij kinderen die lage schoenen aan hebben snijdt het hoogste bandje in de voet, dat is pijnlijk.

Let op: IJshockeyschaatsen zijn voor jeugdschaatsen niet toegestaan. Dat komt omdat ijshockeyschaatsen een rond ijzer hebben, bij bovenstaande schaatsen staat het gehele ijzer recht op het ijs. Door de ronde vorm van ijshockeyschaatsen kunnen kinderen de oefeningen niet uitvoeren.

Kleding
Het is verplicht om op de ijsbaan handschoenen te dragen en wij verstrekken een helm. De kleding is belangrijk: de temperatuur op de ijsbaan wisselt per week en de kinderen zijn vaak druk bezig dus hebben het snel warm, maar koelen ook weer snel af als ze stil staan. Wij adviseren de kinderen verschillende laagjes aan te trekken, dan kunnen ze gemakkelijk iets aan- of uittrekken.

Rijschema
Jeugdschaatsen T.O.M. maakt geen rijschema’s meer. Heeft u problemen met vervoer geef dit dan via de email aan.

Ouders langs de baan
Het is natuurlijk ontzettend leuk om uw kind te zien schaatsen. Tegelijkertijd kunt u zich wellicht voorstellen dat dit ook afleidend is. U bent daarom van harte uitgenodigd om de eerste 10 minuten en de laatste 10 minuten van de les te komen kijken. Natuurlijk bent u ook uitgenodigd om bij het diplomaschaatsen uw kind aan te moedigen.

Onze trainers stellen zich voor:


Hallo ik ben Anne Kraaijvanger 12 jaar oud. (Bijna 13. 29 december)

Ik woon in Medemblik.
Ik heb heel wat jaren zelf bij T.O.M en AOWZ geschaatst. Ik heb 2 jaar op rij de wisselbeker gewonnen en vind het nu heel leuk om deze te kunnen doorgeven aan de volgende generatie die ik zelf mag gaan lesgeven. Op maandag en donderdag schaats ik bij STG Koggeland.

Groetjes Anne.


Hoi ik ben Feline van Eig en geef al 3 jaar (samen met Hans) les bij TOM.
Zelf ben ik ook begonnen bij TOM Jeugdschaatsen, en ben daarna begonnen bij STG Koggenland. Daar schaats ik op maandag en probeer ook op donderdag nog een training mee te pakken.

Groetjes Feline

Hoi allemaal!

Mijn naam is Joes Knook en ik ben 17 jaar oud. Ik kom uit de Wieringermeer en ik volg de opleiding agrarische commercieel ondernemen op het Clusius college in Hoorn. Na dat ik zelf 6 jaar heb leren schaatsen bij jeugdschaatsen Wieringermeer, ben ik verder gegaan bij Stg Koggenland. Maar ik ben niet gestopt bij het jeugdschaatsen! Ik help al 5 jaar bij het geven van schaatslessen bij het jeugdschaatsen, en ik kijk er naar uit omdat ook bij TOM te doen! Ik vind schaatsen ontzettend leuk, en ik hoop mijn enthousiasme op jullie over te brengen!

Groetjes Joes

Hallo,
Wij zijn Jaap Kee en Tess Spil.
Jaap: Ik geef al jaren les bij het jeugdschaatsen met veel plezier. Het is leuk om te zien dat iedereen na een paar lessen kan schaatsen.’
Tess: Dit jaar help ik mijn opa met een groepje. Ik ben 12 jaar en zit in de 1e klas op De Dijk. Zelf schaats ik ook regelmatig met mijn opa.’
Wij hebben er super veel zin in!

Groetjes,
Tess Spil en Jaap Kee

                  

Even voorstellen, Ik ben Dirk 24 jaar oud en kom uit Opperdoes. Ik geef inmiddels al weer 5 jaar schaatsles bij T.O.M. ik vind het erg leuk om te doen. Vooral omdat ik zelf ook 2 keer per week train en ook wedstrijden rijd. Zo kan ik uit mijn eigen ervaringen dingen bij brengen bij de jeugschaatsertjes.

Ik ben Leontien Bosma-Goesinnen, 39 jaar. Ik ben de moeder van Wietse en Maren die mee schaatsen met TOM. Toen ik zelf op de basisschool zat ging ik jeugdschaatsen in Alkmaar (de ijsbaan in Hoorn was er nog niet).
Daarna ben ik jaren lid geweest van STG Koggenland en heb ik veel marathon wedstrijden gereden. Ik vind het heel leuk om de kinderen van TOM te laten ervaren hoe leuk het is om te schaatsen!

Hoi ik ben Ruud Brouwer, 49 jaar  en woont ook in Medemblik. Vader van een zoon en een dochter. Ik geef al sinds 2011 (of zelfs eerder) les bij TOM. Les geven is ontzettend leuk, omdat je het plezier van gemakkelijk een rondje schaatsen kan overbrengen aan de kinderen. En als het rondje makkelijk gaat wordt schaatsen een genot!

Ik ben Arjan Molenaar, 45 jaar en woon in Opperdoes.
Ik geef al vele jaren schaatsles bij het jeugdschaatsen, wat ik erg leuk vindt om te doen.
Zelf schaats ik ook regelmatig op de IJsbaan in Hoorn. Ik hoop jullie komend seizoen weer veel te leren en dat jullie veel plezier hebben met het schaatsen.

Hoi mijn naam is Ruud van Eig, 42 jaar en woonachtig in Medemblik. Vader van 3 dochters waaronder Feline. Naast schaatsen probeer ik in mijn vrije tijd ook nog eens te fietsen / mountainbiken. Vorig jaar ben ik gestart als trainer samen met Yvonne (groep 3) We kijken met veel plezier terug en gaan er dit jaar ook weer een leuk seizoen van maken.

Ik ben Yvonne van der Jagt en woon in Wervershoof Al enige jaren geef ik schaatsles en dit is het 4e seizoen bij TOM

Hoe ik ben begonnen met schaatsles…… onze kinderen zaten op schaatsles bij schaatsvereniging “ De Noord” en daar hadden ze op dat moment te kort schaatsbegeleiders en zo heb ik mij aangemeld en mocht ik gelijk mee helpen om zo samen met iemand anders een groep te gaan draaien.
Ik ben bij TOM terecht gekomen ook via onze kinderen, zij schaatsen eerst 10 lessen bij schaatsvereniging “DE NOORD” en wilde graag nog meer schaatsles en zo ben ik gaan kijken bij de naast gelegen vereniging waar zij zo nog eens 10 lessen konden volgen.


Hans van Woerkom

Hoi,  Schaatsen heb ik pas geleerd toen ik 30 was, op de Vliet. Maar 10 jaar later toch de Elfstedentocht gereden. Nu geef ik al een paar jaar les en vind het nog steeds leuk. Mijn zoon heeft ook op jeugdschaatsen gezeten en met hem heb ik 200 km op Weissensee gereden. Gewoon lekker schaatsen, en genieten,  dan kom je er vanzelf.

Hi, ik ben Irene en ben 31 jaar.
Getrouwd en mama van twee meiden. Vroeger ook schaatsles gehad (toen nog in Alkmaar) en nu vindt ik het onwijs leuk dat ik mag assisteren bij het lesgeven van de jeugd bij T.O.M. om zo deze leuke sport over te kunnen brengen!

Hoi allemaal,
Mijn naam is Lot en ik ben 26 jaar. Op mijn achtste ben ik begonnen met jeugdschaatsen via ijsclub Radboud. Met de bus naar Alkmaar was altijd gezellig! Dit heb ik zo’n twee jaar gedaan. Ik vond schaatsen zo leuk, dat ik meer wilde schaatsen en ‘s zomers ook er mee bezig wilde zijn. Daarom ben ik lid geworden van STG Koggenland en Skeelervereniging Radboud. En dat ben ik nog steeds!
Samen met Leontien hoop ik de kinderen enthousiast te krijgen en houden voor deze mooie sport!

Tot op het ijs!

Even voorstellen :

Mijn naam is Gerjo Burghout . Ik woon samen met mijn vriendin in Midwoud. We hebben 2 kinderen , Daniek en Jorrin. Ook hebben we een hond , Kate . Daar gaan we lekker mee wandelen. Vaak loopt de kat , Ollie, ook mee.
Dit jaar voor het eerst hulptrainer , de eerste lessen gehad en het is erg leuk.

Hallo schaatsliefhebbers,

Ik ben René Ploeg, getrouwd met Mirjam en vader van Jelle, Reinier, Harm en Wout. Graag wil ik me dit seizoen inzetten voor de jeugd om schaatstraining te geven. Op de ijsbaan maken we plezier en is altijd een goede sfeer. Samen met jullie enthousiasme gaat het vast weer een geslaagd schaatsseizoen worden!

Met een hartelijke groet, René Ploeg

Menno van Eig

Hallo

Mijn naam is Menno. Ik ben 13 jaar en schaats al een hele tijd. Ik ben, net als jullie, begonnen bij het jeugdschaatsen bij TOM. Ik ben al snel doorgestroomd naar STG Koggenland. In de zomer skeeler ik bij Radboud.  Ik vind het schaatsen erg leuk en ben er ook goed in.
Verder zit ik op het Oscar Romero  in Hoorn en doe ik aan JiuJitsu.

Hallo, ik ben Martin Gielink en woon in Medemblik.
Vader van Nena en Fleur die ook op jeugdschaatsen zitten.
Vroeger veel toertochten geschaatst en was veel in Alkmaar op de baan te vinden.
Les gehad bij STG Koggeland.
En in het bestuur van marathon groep Alkmaar gezeten.
Ik vindt het leuk om als invaller van Hans les te geven.
En het plezier van schaatsen over te brengen.

Groet, Martin

William Ippel

Erik Derriks