Informatie

Inschrijven
U kunt uw kinderen tot en met zondag 3 december 2023 inschrijven via het inschrijfformulier op de website.

Leeftijd
Kinderen moeten op 1 januari 2024 minimaal 6 jaar oud zijn om deel te mogen nemen aan het jeugdschaatsen. Dit heeft te maken met de ontwikkeling en de kracht van (te) jonge kinderen. Het jeugdschaatsen is bedoeld voor de kinderen van de basisschool; kinderen tot en met groep acht mogen worden ingeschreven.

Les en lestijden
De jeugdschaatslessen bestaan uit 11 lessen op de zaterdagmorgen van 09.55 uur tot 10.55 uur. De eerste les is  gepland op zaterdag 16 december. In de agenda op deze website ziet u precies wanneer er les is.

Kosten
De kosten voor het jeugdschaatsen bedragen € 60. Dit is voor tien lessen, inclusief diploma-schaatsen, de West-Frieslandtocht en een officieel diploma van de KNSB. Tevens zijn de kinderen tijdens de lessen verzekerd via de KNSB. Schaats je in het eerste deel van het seizoen bij een andere vereniging, krijg je €10,- korting! Vermeldt dit bij je inschrijving

Lid van ijsclub
Om te kunnen deelnemen aan het jeugdschaatsen, dienen kinderen (of de ouders via een gezinspas) lid te worden van de ijsclub van Twisk, Opperdoes of Medemblik. Dit kan door, voor of na het inschrijven, met de desbetreffende ijsclub contact op te nemen (klik op de plaatsnaam voor de link naar de website).

Helm
Alle kinderen krijgen een helm in bruikleen. Deze is gratis, mits deze aan het einde van het seizoen weer ingeleverd wordt. Bij schade door ondeugdelijk gebruik of wanneer de helm niet wordt ingeleverd, zijn de kosten € 25.

Kunstijsbaan de Westfries
Bij gebrek aan vorst en natuurijs vinden de lessen meestal plaats op Kunstijsbaan de Westfries in Hoorn. Het adres is: Westfriese Parkweg 5, 1625 MA Hoorn. U kunt parkeren op de parkeerplaats bij de IJsbaan; de kosten hiervoor zijn voor de eerste 4 uur gratis. Daarna volgt het gebruikelijke tarief. U moet wel aanmelden via een ParkeerApp of bij de automaat.

Let op: Er staan vaak lange rijen voor de parkeerautomaten i.v.m. het kentekenparkeren. Het kan prettig zijn een ParkeerApp op uw telefoon te installeren om de wachtrij te omzeilen.

Natuurijsbaan Radboud
We blijven hopen op een strenge winter met natuurijs! Het is immers geweldig om op de natuurijsbaan van IJsclub Radboud te kunnen schaatsen. U wordt hier natuurlijk door ons over geïnformeerd. Het adres is: Opperdoezerpad 2, 1671 NB Medemblik. U punt parkeren op het parkeerterrein bij de ijsbaan.

Schaatskeuze
De schaatskeuze is ontzettend belangrijk om de jeugdschaatslessen op een goede manier te kunnen volgen. Niet alle schaatsen zijn geschikt voor les; wij adviseren daarom om combinoren. Let er op dat de maat goed is of verstelbare combinoren! Te grote schaatsen geven niet voldoende steun. Als de schaatsen te klein zijn, krijgen de kinderen koude en zere voeten.

Combinoor: Het merendeel van de kinderen draagt combinoren. De combinoor heeft een sterke, stevige hoge kunststof schoen voor extra steun. Het ijzer is net zo laag als bij een lage noor. De schoen wordt vaak vast gezet door middel van veters en clipjes. Deze schaats is super stabiel en bovendien lekker warm om de voeten.
De Combinoor zijn ook verkrijgbaar in verstelbare schoenmaat.

Let op: IJshockeyschaatsen zijn voor jeugdschaatsen niet toegestaan. Dat komt omdat ijshockeyschaatsen een rond ijzer hebben, bij bovenstaande schaatsen staat het gehele ijzer recht op het ijs. Door de ronde vorm van ijshockeyschaatsen kunnen kinderen de oefeningen niet uitvoeren.

Kleding
Het is verplicht om op de ijsbaan handschoenen te dragen en wij verstrekken een helm. De kleding is belangrijk: de temperatuur op de ijsbaan wisselt per week en de kinderen zijn vaak druk bezig dus hebben het snel warm, maar koelen ook weer snel af als ze stil staan. Wij adviseren de kinderen verschillende laagjes aan te trekken, dan kunnen ze gemakkelijk iets aan- of uittrekken.

Rijschema
Jeugdschaatsen T.O.M. maakt geen rijschema’s meer. Heeft u problemen met vervoer geef dit dan via de email aan.

Ouders langs de baan
Helaas is dit vanwege de Corona maatregelen tijdelijk niet toegestaan. Meer informatie volgt.

Onze trainers stellen zich voor:

Team Jaap & Tess

Hallo,
Wij zijn Jaap Kee en Tess Spil.
Jaap: Ik geef al jaren les bij het jeugdschaatsen met veel plezier. Het is leuk om te zien dat iedereen na een paar lessen kan schaatsen.’
Tess: Dit jaar help ik mijn opa met een groepje. Ik ben 13 jaar en zit in de 2e klas op De Dijk. Zelf schaats ik ook regelmatig met mijn opa.’
Wij hebben er super veel zin in!

Groetjes,
Tess Spil en Jaap Kee

Team Monique, Astrid & Nena


Monique Zwier


Astrid Zwier


Nena Gieling

Team Ruud & Feline

Hoi ik ben Feline van Eig en geef al 4 jaar les bij TOM.
Zelf ben ik ook begonnen bij TOM Jeugdschaatsen, en ben daarna begonnen bij STG Koggenland. Ik zit nu in de 2e klas van het VWO (tweetalig) op het Wiringherlant.

Groetjes Feline

Hoi mijn naam is Ruud van Eig, 43 jaar en woonachtig in Medemblik. Vader van 3 dochters waaronder Feline. Naast schaatsen probeer ik in mijn vrije tijd ook nog eens te fietsen / mountainbiken. Samen met mijn dochter Feline geven wij les. We kijken met veel plezier terug en gaan er dit jaar ook weer een leuk seizoen van maken.

Tot op het ijs!

Inge Boersma

Team René & Nardus

Hallo schaatsliefhebbers,

Ik ben René Ploeg, getrouwd met Mirjam en vader van Jelle, Reinier, Harm en Wout. Graag wil ik me dit seizoen inzetten voor de jeugd om schaatstraining te geven. Op de ijsbaan maken we plezier en is altijd een goede sfeer. Samen met jullie enthousiasme gaat het vast weer een geslaagd schaatsseizoen worden!

Met een hartelijke groet, René Ploeg

Ik ben Leontien Bosma-Goesinnen, 40 jaar. Ik ben de moeder van Wietse en Maren die mee schaatsen met TOM. Toen ik zelf op de basisschool zat ging ik jeugdschaatsen in Alkmaar (de ijsbaan in Hoorn was er nog niet).
Daarna ben ik jaren lid geweest van STG Koggenland en heb ik veel marathon wedstrijden gereden. Ik vind het heel leuk om de kinderen van TOM te laten ervaren hoe leuk het is om te schaatsen!

Team Gerjo & Patricia

Even voorstellen :
Mijn naam is Gerjo Burghout . Ik woon samen met mijn vriendin in Midwoud. We hebben 2 kinderen , Daniek en Jorrin. Ook hebben we een hond , Kate . Daar gaan we lekker mee wandelen. Vaak loopt de kat , Ollie, ook mee.
Dit jaar voor het eerst hulptrainer , de eerste lessen gehad en het is erg leuk.


Patricia van Eig

Team Erik & Agnelica


Erik Derriks


Angelica Ippel

Team Ruud & Gijs

Hoi ik ben Ruud Brouwer, 50 jaar  en woont ook in Medemblik. Vader van een zoon en een dochter. Ik geef al sinds 2011 (of zelfs eerder) les bij TOM. Les geven is ontzettend leuk, omdat je het plezier van gemakkelijk een rondje schaatsen kan overbrengen aan de kinderen. En als het rondje makkelijk gaat wordt schaatsen een genot!


Gijs

Team Arjan & Hans

Ik ben Arjan Molenaar, 46 jaar en woon in Opperdoes.
Ik geef al vele jaren schaatsles bij het jeugdschaatsen, wat ik erg leuk vindt om te doen.
Zelf schaats ik ook regelmatig op de IJsbaan in Hoorn. Ik hoop jullie komend seizoen weer veel te leren en dat jullie veel plezier hebben met het schaatsen.


Hans Klopper

Team Dirk, William & Menno

                  

Even voorstellen, Ik ben Dirk 26 jaar oud en kom uit Opperdoes. Ik geef inmiddels al weer 6 jaar schaatsles bij T.O.M. ik vind het erg leuk om te doen. Vooral omdat ik zelf ook 2 keer per week train en ook wedstrijden rijd. Zo kan ik uit mijn eigen ervaringen dingen bij brengen bij de jeugschaatsertjes.

William Ippel

Menno van Eig

Hallo Mijn naam is Menno. Ik ben 14 jaar en schaats al een hele tijd. Ik ben, net als jullie, begonnen bij het jeugdschaatsen bij TOM. Ik ben al snel doorgestroomd naar STG Koggenland. In de zomer skeeler ik bij Radboud.  Ik vind het schaatsen erg leuk en ben er ook goed in.
Verder zit ik op het Oscar Romero  in Hoorn en doe ik aan JiuJitsu.